Universitatea Harvard și Massachusetts Institute of Technology au cerut miercuri unui tribunal federal să blocheze decizia administrației Trump de a interzice studenților, revocându-le vizele, să rămână în Statele Unite dacă universitățile susțin cursuri online din septembrie, relatează AFP.

HarvardFoto: USER UPLOADED

”Vom apăra acest caz cu determinare pentru a permite studenților noștri străini - și studenților străini din toate universitățile - să își continue studiile fără a risca să fie expulzați”, a declarat președintele Harvard, Lawrence Bacow, într-un mesaj pe Twitter în această dimineață, anunțând că a înregistrat această cerere la un tribunal federal din Boston.

Guvernul lui Donald Trump a anunțat luni că nu va permite studenților străini să rămână în SUA dacă universitățile lor ar decide, din cauza pandemiei, să predea doar online la începutul anului școlar.

Potrivit Reuters, sunt peste un milion de studenți străini în colegiile și universitățile americane, iar multe școli depind de încasările de la studenții străini, care cel mai adesea plătesc în totalitate taxele de școlarizare.