La mai bine de două luni de la dispariție și după săptămâni de percheziții, avocatul familiei Vanessa Guillen, Natalie Khawam, a confirmat duminică seara presei că rămășițele umane găsite pe 30 iunie în apropierea cazărmii Fort Hood, în centrul Texasului, aparține tinerei angajate, potrivit AFP.

Soldati americaniFoto: Wikipedia

Vanessa Guillen, de origine hispanică, nu mai fusese văzută de pe 22 aprilie. Familia sa a declarat în repetate rânduri că soldatul a fost hărțuit sexual în cazărmi, ceea ce a stârnit o simpatie populară largă și reacția VIP-urilor.

"Îi era teamă să raporteze. Ea a raportat-o ​​prietenilor, familiei și chiar și altor soldați de la bază, dar nu a vrut să facă un raport formal, deoarece se temea de represalii. Dorea doar să fie lăsată în afara ", a spus sora sa Lupe Guillen pentru ABC.

Șeful anchetei militare, Damon Phelps, a declarat joi, la o conferință de presă, că nu are „informații credibile” care să confirme acuzația în acest moment.

Lansat de sora victimei, contul de Instagram „Găsește-o pe Vanessa Guillen” a contribuit la acoperirea mediatică a cazului și la o mișcare pentru a denunța hărțuirea sexuală în armată.