4 iulie - Ziua Independenţei SUA, când americanii îşi celebrează valorile naţionale

de I.B.     HotNews.ro
Sâmbătă, 4 iulie 2020, 10:48 Actualitate | Internaţional


Receptia Ambasadei SUA de 4 iulie
Foto: Facebook/ U.S. Embassy Bucharest
Data de 4 iulie 1776 este cunoscută în istoria universală ca ziua Declarării Independenţei americanilor de Imperiul Britanic, un eveniment care a condus la naşterea Statelor Unite ale Americii ca entitate suverană. În prezent, 4 iulie este ziua în care sunt celebrate valorile americane.

În 1776, cele 13 colonii americane își declarau independența de Imperiul Britanic, un eveniment care a condus la naşterea Statelor Unite ale Americii ca entitate suverană.
Însă 4 iulie nu este chiar ziua în care Congresul Continental - format din delegaţi ai coloniilor - a decis să declare independenţa, acest lucru întâmplându-se cu două zile înainte, pe 2 iulie 1776.

Nu este nici data la care a izbucnit Revoluţia Americană, care începuse cu un an înainte, în aprilie 1775, potrivit constitutionfacts.com.

Şi nici nu este data la care Thomas Jefferson - considerat unul dintre "părinţii fondatori" ai SUA, devenit al treilea preşedinte al statului (1801-1809) - a scris prima schiţă a Declaraţiei de Independenţă, lucru care s-a întâmplat în iunie 1776. Această Declaraţie de Independenţă a fost semnată pe 2 august 1776 şi trimisă britanicilor în luna noiembrie a aceluiaşi an.

Pe 4 iulie 1776, Congresul Continental a aprobat forma finală a Declaraţiei de Independenţă, la conceperea căreia s-a lucrat mai multe zile.

Astfel a devenit oficială această dată, care a fost inclusă în Declaraţia de Independenţă, iar copia semnată în august 1776, redactată de mână, poate fi văzută în prezent la Arhivele Naţionale din Washington.

În primii 15-20 de ani după semnarea Declaraţiei de Independenţă, americanii nu au sărbătorit această dată, iar, până în anii 1790, devenise şi un act controversat. Pe de o parte, democraţii republicani admirau Declaraţia de Independenţă şi pe Jefferson, pe de altă parte, federaliştii considerau actul prea franţuzesc şi prea anti-britanic.

În 1817, John Adams - al doilea preşedinte al SUA (1797-1801) - se plângea că America nu era foarte interesată de trecutul ei.

După ce s-a încheiat războiul dintre americani şi britanici, izbucnit în 1812, partidul federalist s-a destrămat și toate formațiunile politice din anii 1820 - 1830 se considerau moștenitori ai lui Jefferson și ai republicanilor democrați. Au început să circule din nou copii tipărite ale Declarației de Independență, cu data de 4 iulie subliniată. Moartea lui Thomas Jefferson și a lui John Adams pe 4 iulie 1826 a ajutat la promovarea ideii că 4 iulie trebuie sărbătorită ca dată importantă în istoria americanilor.

Congresul american a declarat ziua de 4 iulie sărbătoare națională în 1870, la aproape un secol de la Revoluția Americană. Tot atunci a fost declarată sărbătoare națională și Crăciunul, printre altele.

În prezent, ziua de 4 iulie este marcată prin etalarea steagului american, discursuri politice, ceremonii, parade, petreceri, reuniuni de familie, picnicuri, meciuri de baseball, focuri de artificii şi alte evenimente.

Cu această ocazie, pe mesele americanilor se regăsesc cel mai adesea "hot-dogs" şi hamburgeri, porumb copt, limonadă, bere, pepene roşu şi plăcintă cu mere şi îngheţată. (Mediafax)Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2427 vizualizari

 • -10 (38 voturi)    
  La multi ani America! (Sâmbătă, 4 iulie 2020, 11:28)

  CezarN [utilizator]

  Și fie ca idealurile tale sa inspire în continuare și lumea să înțeleagă că nu sănătatea, nici măcar securitatea nu sunt mai importante decât libertatea, cel mai important drept al omului.
  Să treci cu bine peste această perioadă tulbure în care anarhiștii marxiști și bilharziile libertății moca încearcă să te facă să te simți vinovată de istoria ta scurtă dar măreață.
  • +11 (19 voturi)    
   nu ti-e rusine neomarxistule (Sâmbătă, 4 iulie 2020, 21:38)

   marvel [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

   cum sa spui "La Multi Ani America"? Dar ce numai America conteaza? Asa e political correct la voi blm-istii progresisti? Corect este La multi ani tuturor tarilor! All countries matter.
 • -11 (33 voturi)    
  Partidul Republican Jeffersonian (Sâmbătă, 4 iulie 2020, 11:44)

  animatron [utilizator]

  Denumirea de "partid republican-democrat" nu exista in trecut, este o inventie a politologilor moderni pentru a evita eventuala confuzie cu actualul Partid Republican.

  Denumirea in epoca respectiva era Jeffersonian Republican Party si putea fi pastrata de politologi dar propaganda ideologica a batut logica si Istoria, inca o data.

  Actualul Partid Democrat s-a desprins din acel Partid Republican, PD-ul era un partid care se opunea statului federal si promova sclavagismul (ceea ce a dus la razboiul civil cu Nordul dominat de republicani).

  Primul presedinte, Washington, apartinea partidului federalist (vroia un stat mai puternic, o economie mai putin agricola), e un erou si un "parinte fondator" (mai nou e si "stapan de sclavi" deci "rasist" si demolabil). La fel si John Adams.

  Al treilea presedinte, Jefferson, era seful Partidului Republican.
  Extraordinar personaj, om foarte inteligent si cultivat, poliglot, presedinte al societatii de filosofie, a jucat un rol primordial in primii ani ai noului stat desprins de Imperiul Britanic.

  Mai nou e si el pe lista "stapanilor de sclavi", "rasist" si demolabil pe unde are statui, aparent pt unii nu conteaza ca a facut si altele in viata lui, cum ar fi crearea tarii in care traiesc ei liberi cu un smartphone in mana.

  Daca e sa extindem politia "corectitudinii politice" la mesele de sarbatoare de 4 iulie, avem probleme mari, orice progresist le vede imediat.

  La "hot-dogs" trebuie avizul PETA ca s-ar putea sa fie o denumire care exploateaza animalele de catre oamenii care se cred specie superioara (se cheama "specism", e un "rasism" anti-animal).

  Iar porumbul nu cumva e furat din cultura amerindienilor?! Deci e "cultural appropriation", nu e nici asta ok.

  Berea e clar un semn de "suprematism alb", e adusa din Europa imperialista-sclavagista si o beau mai ales albii care voteaza Trump, nu e ok nici asta.

  In rest, viata lunga Americii, la multi romanilor din USA, le doresc sa aiba un gand bun si pentru Romania !
  • -11 (25 voturi)    
   abraham lincoln (Sâmbătă, 4 iulie 2020, 15:11)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   cel ce a semnat proclamatia de emancipare, era republican.
   theodor roosevelt, unul dintre cei patru presedinti de pe muntele rushmore, tot republican.

   george washington primul presedinte'
   thomas jefferson, autorul proclamatiei de independenta.
   abraham lincoln, semnatarul declaratiei de emancipare
   theodor roosevelt, presedintele care a sustinut cea mai puternica dezvoltare economica a tzarii, protagoneist si sustinator la realizarii canalului panama.

   toti republicani, toti alesi de popor ca reprezentand cele mai importante epoci din istoria ameriana.

   e normal ca partidul republican sa serbeze independenta langa inaintasii sai.
   e posibil ca si donald trump sa ajunga pe rushmore mountain, daca va reusi sa puna stavial invaziei neomarxismului in america.
   • -8 (12 voturi)    
    Asa sa fie! (Sâmbătă, 4 iulie 2020, 19:36)

    Joseph18 [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

    Iata numai 2 minute de la festivitatea de astazi de la Muntele Rushmore:

    https://www.youtube.com/watch?v=94E9zDtGOg4

    Nu avem inca noutati de le Joe Biden-sleepy [somnorosul!]
    • -8 (14 voturi)    
     O mențiune demnă (Sâmbătă, 4 iulie 2020, 21:01)

     Observatory [utilizator] i-a raspuns lui Joseph18

     de adus aminte.
     O națiune ca America sa accepte un candidat senil ?
     Omul este in stare avansată de demenție :
     Eu bănuiesc o schema foarte scârboasă a Democraților.
     După câteva luni, dacă iese dementul Bidon, îl retrage ca fiind bolnav și așa America v-a avea un președinte femeie și neagră .
     Visul Democraților socialiști !
     Cât de mult as dori sa fiu gresit !
     Happy 4th July pentru toti care iubesc și aprecieaza libertatea adevarata !
     • -5 (9 voturi)    
      Corect! (Sâmbătă, 4 iulie 2020, 23:18)

      Joseph18 [utilizator] i-a raspuns lui Observatory

      1 - Se spune ca fiecare natiune are conducatorul pe care-l MERITA!

      2 - "Schema Democratilor" de inlocuire a lui Joe senilul, este cunoscuta de toata lumea, chiar si de Candidatul Biden..., care NU are alternativa!

      3 - Daca va fi o femeie din Partidul 'Black lives matter', ea va face ce-i va spune sotului ei care a mai fost Prestinte, deci are experienta...

      4 - D-voastra ati spus: "Cât de mult as dori sa fiu gresit !"
      - Chiar daca va dezamagesc, trebuie sa va spun ca NU ATI GRESIT! De unde stiu?
      - Priviti numai la cate minusuri ati primit...!
 • +8 (12 voturi)    
  La mulți ani AMERICA ! (Sâmbătă, 4 iulie 2020, 12:05)

  solar [utilizator]

  Si încă o dată , LA MULȚI ANI !
 • -9 (27 voturi)    
  America, debaraseaza-te de democrati! (Sâmbătă, 4 iulie 2020, 12:55)

  Sparafucile [utilizator]

  Caci vor sfirsi prin a te distruge. Cum? Prin INDOBITOCIRE progresiva. Si progresista. Procesul este deja ingrijorator de avansat. Inca putin si va deveni ireversibil.

  I told youps!
  • -13 (25 voturi)    
   dupa jfk (Sâmbătă, 4 iulie 2020, 14:06)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Sparafucile

   pd a luat'o mult spre stanga, ajungand azi sa fie un partid socialist, mai radical decat cele europene.
   la stanga de laburisti sau social democratii germani.
   ba, chiar la stanga lui macrou si a partidului sau.
   de fapt, pd este neomarxist suta la suta.
   poulatia din statele centrale, agricole, este inca traditional democrata.
   alegerile primare ale pd. incepeau in iowa. se pare ca le vor muta undeva in est.
   jo biden este de fatzada, taman pt. voturile din statele agricole din centru.
   probabil ca i se va pune pe tichet o vice presedinta de culoare, printre candidate fiind si michelle obama. totusi, se pare ca este una mult mai radicala, din california, prima pe lista.
   biden, probabil va fi retras din motive de sanatete, urmand ca vicepresedinta, bine pregatita, sa urmeze.
   caz in care, nefiind mandatul sau, mai are dreptul la inca doua mandate.
   planul e bun, numai ca trompa si republicanii sau cam prins. si se vor prinde multi dintre cei care votau traditional democrat, din statele agricole.
   hotararea va veni de la masa tacuta, deci nehotarati vor hotari. iar antifa si blm nu'i ajuta pe democrati in statele din centru, pana acum democrate. caci aia sunt oameni pasnici, religiosi, buni crestini.
   iar speranta ca vor schimba constitutia, ca vor trece la votul simplu, votul popular, este desarta.
   schimbarea constitutiei americane, asa cum este ea, va fi posibila numai in urma unei secesiuni, sau mai exact, orice incercare de a forta schimbarea constitutiei va duce la o miscare de secesiune.
   si nu cred ca adevaratii democrati isi doresc asta.poate nisi neomarxistii
   long leve america ! happy independece day !
   • -13 (23 voturi)    
    long live America ! (Sâmbătă, 4 iulie 2020, 14:30)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

    scuze.
   • -9 (13 voturi)    
    Perfect și la istorie . (Sâmbătă, 4 iulie 2020, 20:53)

    Observatory [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

    JFK acum era un lider republican.
    Partidul democrat anulat-o rău pe stânga comunista...
    Acum 5o de ani am “fugit” din Paradisul comunist și am fost și încă sunt un om fericit și LIBER...
    Cea ce văd însă ma întristează , chiar așa “un blestem “ ma urmărește ?

    La Mulți și Libertate America !
    Te iubesc și te voi iubi pana in ultima clipa din viața !
    ����❤️����
  • -6 (8 voturi)    
   Dar Viitorul !?! (Sâmbătă, 4 iulie 2020, 23:36)

   Joseph18 [utilizator] i-a raspuns lui Sparafucile

   1- D-voastra sunteti un OPTIMIST care declarati ca:
   "Inca putin si [procesul] va deveni ireversibil."

   2 - Eu sunt un PESIMIST care pot spune ca:
   "Procesul respectiv a DEVENIT ireversibil" - si asta chiar daca actualul Presedinte va castiga inca 4 ani.

   Problema este foarte Grava NU NUMAI pentru USA, ci pentru intreaga lume CEVA mai Civilizata, si asta datorita faptului ca prin CADEREA Sistemului American, vor ramane DOAR doua alte alternative:

   * Comunismul
   * Islamismul

   Nu vreau sa ma gandesc care va fi acel Viitor de Aur...!
 • +9 (9 voturi)    
  La Multi Ani! (Sâmbătă, 4 iulie 2020, 13:00)

  gurka [utilizator]

  Libertatea este cea mai importanta!
 • +7 (11 voturi)    
  La multi ani America ! (Sâmbătă, 4 iulie 2020, 15:30)

  minup [utilizator]

  In fiecare dimineata de 4 Iulie atasez steagul Americii la streasina casei. Imi pare rau sa nu pot posta o fotografie. Pastrez cateva clipe de reculegere si ma gandesc la toti acei care s-au sacrificat pentru ca aceasta tara sa fie plina de sperante si impliniri pentru toti acei care respecta legile si traditiile americane.
  God bless America/My home sweet home !


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by