Poliția canadiană spune că bărbatul înarmat care a trecut cu o camionetă prin porțile reședinței premierului s-a plimbat liber timp de 13 minute prin curtea reședinței înainte ca autoritățile să-l găsească în cele din urmă, potrivit The Guardian.

Justin TrudeauFoto: Canadian Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Presa l-a identificat pe intrus ca fiind Corey Hurren, un rezervist din Rangers-ul canadian, o ramură a armatei care operează de obicei în regiuni îndepărtate și de coastă.

Hurren, pe care poliția nu l-a identificat încă oficial, va fi acuzat de infracțiuni multiple, a declarat comisarul adjunct, Mike Duheme.

În jurul orei 6:30 dimineața, Hurren ar fi forțat cu camioneta porțile de fier ale Rideau Hall din Ottawa, proprietatea în care locuiesc atât prim-ministrul, cât și guvernatorul general.

Poliția spune că camionul a fost ”neutralizat” după ce a lovit porțile, dar totuși a mers peste 100 de metri în curte.

Filmele de securitate îl arată pe Hurren purtând o armă, apoi se îndreaptă spre o grădină de trandafiri, unde s-a adăpostit pentru scurt timp.

În cele din urmă, poliția l-a interceptat în timp ce se apropia de o seră de la marginea îndepărtată a proprietății.

Ei au spus că au avut un „dialog” cu Hurren, care a durat mai mult de o oră și jumătate, înainte de a-l aresta.

„Nu a existat niciodată niciun pericol pentru prim-ministru și pentru familia sa și pentru guvernatorul general”, a spus Duheme. El a mai precizat că Hurren avea „mai multe” arme cu el.