Grecia urmează să lanseze o invitație deschisă pensionarilor străini pentru a-și reloca rezidența fiscală în Grecia, o lege în acest sens urmând să fie lansată în dezbatere publică astăzi sau luni, a anunțat ministrul de Finanțe elen, Christos Staikouras potrivit Ekathimerini.

Pensionari (Michael Folmer, Colectia Alamy via Profimedia Images)Foto: Profimedia Images

Într-un interviu acordat Skai Radio, Staikouras a dezvăluit că legea, deja finalizată și pregătită pentru dezbatere, va oferi stimulente fiscale pensionarilor din străinătate, aceasta urmând să includă o cotă unică pe venit de 7%.

Acesta a adăugat că este nerăbdător să afle ce observații vor face cetățenii și celalalte instituții care vor fi consultate în timpul dezbaterii publice, arătându-se disponibil să introducă amendamente legii dacă acestea vor fi necesare.

Staikouras și-a reiterat de asemenea și poziția că economia nu se va contracta cu mai mult de 8% în acest an, afirmând însă că prognoza ar putea suferi modificări în sens pozitiv.

„Acestea au fost estimările noastre inițiale, la jumătatea lunii aprilie, însă acest lucru nu înseamnă că ele nu pot fi modificate în funcție de cum evoluează turismul în această vară”, a explicat acesta.