Activistul din Hong Kong Joshua Wong a cerut sprijin guvernului german pe fondul escaladării violenţei în teritoriu, potrivit unei informaţii apărute vineri în presa germană, transmite dpa, citat de Agerpres. Wong a părăsit conducerea grupului pro-democraţie Demosisto la începutul acestei săptămâni din cauza temerilor că grupul va fi vizat în cadrul unei controversate noi legi de securitate pentru Hong Kong impusă de China. Demosisto a decis mai târziu să se dizolve. Activistul în vârstă de 23 de ani a declarat tabloidului german Bild că el va continua să fie în fruntea mişcării de protest din Hong Kong şi a subliniat că intenţionează să rămână în Hong Kong.

HotNews.roFoto: Hotnews

Wong a cerut guvernului german să spună întregii lumi ce se întâmplă în Hong Kong, adăugând că demonstranţii pro-democraţie au nevoie de sprijinul Europei chiar acum şi nu trebuie să existe scuze.

Legea privind securitatea naţională în Hong Kong vizează secesiunea, subversiunea, terorismul şi coluziunea cu forţele străine. Criticii afirmă că scopul ei este de a elimina disidenţa în hub-ul financiar, care a fost cuprins de proteste anul trecut.

Demosisto a cerut în mod repetat comunităţii internaţionale să intervină în legătură cu Hong Kong-ul pentru a opri amestecul Chinei în regiunea semiautonomă.

Marea Britanie a predat controlul Hong Kong-ului Chinei în 1997 după mai mult de 150 de ani de dominaţie colonială. Beijingul a fost de acord să susţină libertăţile fundamentale în teritoriu în conformitate cu o declaraţie sino-britanică din 1984.