Elon Musk a sărbătorit succesul istoric de miercuri al companiei sale Tesla de pe Bursa din New York, care a devenit cea mai scumpă companie de automobile din lume, cu un tweet care i-a insultat grosolan chiar pe ”arbitrii piețelor financiare” de pe Wall Street cu care a fost mult timp în conflict, potrivit AFP.

Elon MuskFoto: Flickr

Valoarea Tesla s-a ridicat joi la peste 224 miliarde de dolari, după ce a depășit-o în ziua precedentă pe cea a companiei japoneze Toyota, care vinde mai multe mașini.

Elon Musk a profitat de ocazie ca să-i ironizeze pe Twitter pe investitorii și analiștii care au pariat pe căderea pe Bursă a companiei sale.

În mesajul său, el a vizat Comisia de Supraveghere a piețelor bursiere americane, SEC, pe care i-a redenumit ironic în trecut „Comisia pentru îmbogățirea speculanților”.

"Voi trimite (câteva scurtmetraje) Comisiei de îmbogățire a speculanților pentru a o mângâia în aceste momente dificile", a scris el pe rețeaua de socializare înainte de a adăuga o insultă de natură sexuală.

Conflictul dintre cele două părți datează din vara anului 2018, când antreprenorul a dat asigurări într-un tweet că are finanțarea corespunzătoare pentru a scoate Tesla de pe bursă.

Compania fondată de Elon Musk, care trebuie să-și publice și cifrele de vânzări săptămâna aceasta, a cunoscut o creștere meteorică, iar grupul intenționează să livreze mai mult de jumătate de milion de mașini în 2020, în ciuda pandemiei.

„Preţul acţiunilor Tesla prea mare”

La începutul lunii mai, Elon Musk a şters 14 miliarde de dolari din valoarea acţiunilor producătorului auto după ce a postat pe Twitter un mesaj în care a spus că valoarea acţiunilor sale a fost prea mare, potrivit BBC.

De asemenea, postarea a şters suma de 3 miliarde de dolari din participaţia lui Musk în cadrul Tesla, însă ceilalţi investitori au intervenit rapid pentru a salva compania, citează Mediafax.

„Preţul acţiunilor Tesla prea mare”, a spus el, acesta fiind unul dintr-o serie de tweet-uri care includeau un jurământ de a-şi vinde bunurile.

În alte tweet-uri, el a spus că prietena sa este supărată pe el, în timp ce în altul scria pur şi simplu: „Furia, furie împotriva morţii luminii conştiinţei”.

În 2018, un tweet despre viitorul Tesla pe piaţa bursieră din New York a determinat autorităţile de reglementare să-l amendeze cu 20 de milioane de dolari şi a fost obligat ca toate postările ulterioare pe platformă să fie verificate înainte de avocaţi, potrivit Mediafax.