În urma exploziei de coronavirus în marile abatoare din Germania, ministrul pentru probleme sociale din landul Renania de Nord-Vestfalia, Karl-Josef Laumann, cere efectuarea mai multor controale în locurile de cazare ale muncitorilor. După cum a precizat politicianul creştin-democrat joi, în Bundestag, protecţia muncii trebuie să pătrundă în aceste locuri şi când nu există pandemie. Acest lucru a fost posibil pentru prima oară acum, în cursul combaterii pandemiei, iar la efectuarea a 650 de controale s-au înregistrat 1.863 de plângeri, potrivit Die Welt.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministrul federal al muncii Hubertus Heil (SPD) a confirmat că va prezenta încă în cursul lunii iulie un proiect de lege privind introducerea de noi reglementări. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Heil a precizat: “Este o ruşine ca oameni din Bulgaria şi România să fie exploataţi în această societate bogată. Trebuie să punem capăt acestei situaţii.”, citează Rador.

Lucrătorii de la abatorul german din Guetersloh, unde s-a descoperit un focar major de coronavirus, vor trebui să rămână în carantină până pe data de 17 iulie, au anunţat miercuri autorităţile locale, în timp ce cancelarul Angela Merkel a confirmat eliminarea contractelor de muncă temporare în acest sector economic, potrivit agenţiei DPA, citate de Agerpres.

Prelungirea carantinei priveşte persoanele care au lucrat în abator sau care au locuit împreună cu acestea în locuinţele comunale în perioada 3-17 iunie. Măsura nu se aplică persoanelor testate pozitiv pentru Covid-19 care între timp s-au vindecat.

Peste 1.500 de lucrători ai abatorului companiei Toennies din districtul Guetersloh au fost infectaţi cu noul coronavirus, mulţi dintre ei fiind români. Acest focar a forţat izolarea a circa 670.000 de persoane în respectiva zonă.