O regulă veche de secole i-a permis prințului Charles să colecteze peste un milion de lire de la persoanele care au decedat în Cornwall anul trecut, potrivit unor documente publicate recent și consultate de The Telegraph.

Printul CharlesFoto: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

Moștenitorul tronului britanic a colectat între aprilie 2019 și sfârșitul anului trecut 868.000 de lire sterline de la rezidenții Cornwall-ului care au decedat fără să lase în urmă un testament sau de la firmele dizolvate nerevendicate, potrivit ultimului raport de venituri al Ducatului de Cornwall. Suma a fost suplimentată cu încă 201.000 de lire colectate între ianuarie 2020 și încheierea anului fiscal anterior în luna martie, veniturile totale ale prințului Charles din ducat urcând la peste 22 de milioane de lire.

Averea rezidenților din Cornwall care mor fără testament și care nu au rude cunoscute ajunge la Charles potrivit unei legi care reglementează bunurile nerevendicate - sau 'bona vacantia' - care datează din perioada domniei regelui William al IV-lea.

Deși proprietățile nerevendicate din majoritatea Angliei și Țării Galilor revin în cele din urmă coroanei britanice, prințul Charles, ca duce de Cornwall, reține o parte din bani pentru a-i înmâna înapoi eventualelor rude neidentificate care pot să pretindă ulterior moștenirea, notează The Telegraph.

Potrivit ziarului britanic, toți banii proveniți din averi nerevendicate sunt în cele din urmă depuși într-un fond pentru a fi investiți și multiplicați, pentru ca în cele din urmă să fie folosiți în scopuri caritabile și pentru plata diferitelor proiecte din Cornwall.