Economiile lumii au probleme, dar nu ți-ai da seama dacă te-ai uita la averea lui Jeff Bezos, care a ajuns la 172 de miliarde de dolari, un nou record pentru cea mai bogată persoană din lume, potrivit CNN și Bloomberg.

Jeff BezosFoto: Blue Origin

Săptămâna aceasta, șeful Amazon a depășit recordurila sale de avere de dinaintea divorțului de fosta sa soție, MscKenzie. Anul trecut cei doi au divorțat după 25 de ani de căsnicie, ea primind un sfert din acțiunile cuplului la Amazon, adică aproximativ 4% din companie.

Averea lui MacKenzie a ajuns și ea la o cotă maximă, ea ajungând acum la 57 de de miliarde de dolari, ceea ce însemnă că este a 12-a cea mai bogată persoană din lume. Averea ei a crescut anul acesta cu aproape 20 de miliarde, un avans de 54%.

Cea mai mare parte a averii lui Jeff Bezos are legătură cu compania Amazon, unde deține 57 de milioane de acțiuni, adică aproximativ 12% dintre acțiuni. Iar acestea au evoluat foarte bine anul acesta, crescând până acum cu 56%.

Amazon a beneficiat de creșterea enormă a cumpărăturilor online din timpul pandemiei. Compania lui Bezos, criticată pentru cum își plătește și tratează angajații, a anunțat luna aceasta că va plăti un ”bonus de mulțumire” în valoare totală de 500 de milioane de dolari angajaților din prima linie care au activat în companie în luna iunie.