​Muntenegru a adoptat miercuri o lege care recunoaşte parteneriatul civil între persoane de acelaşi sex, un demers pe care preşedintele Milo Djukanovic l-a apreciat ca fiind ''un pas către familia democraţiilor cele mai dezvoltate'', informează Reuters și Agerpres.

Cuplu gayFoto: travis.af.mil

„Prin adoptarea legii privind parteneriatul civil între persoane de acelaşi sex, Muntenegru reglementează pentru prima dată drepturi legale pentru cupluri de acelaşi sex”, a scris acesta pe Twitter.

Parlamentul a adoptat legea cu 42 de voturi pentru şi 5 împotrivă.

Biserica Ortodoxă Sârbă, cea mai mare organizaţie religioasă din Muntenegru, este extrem de critică în ceea ce priveşte drepturile comunităţii LGBTQ.

Prima paradă gay din această ţară, care a avut loc în urma cu şapte ani, a fost însoţită de violenţe, dar ediţiile ulterioare ale evenimentului s-au desfăşurat în mod paşnic.

Organizaţia pentru apărarea drepturilor comunităţii LGBTQ din Muntenegru a salutat adoptarea legii spunând că este „o mare victorie” şi „un pas către libertatea noastră şi către libertatea tuturor cetăţenilor din Muntenegru”.