​Nava Mare Jonio, care aparține ONG-ului Mediterranea Saving Humans, se află în fața portului din Augusta, care i-a fost atribuit marți de centrul de coordonare a salvării maritime din cadrul Pazei de Coastă. La bord sunt 43 de persoane, inclusiv femei și copii. „Suntem fericiți pentru ei, în sfârșit sunt în siguranță în Europa”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Între timp, în portul din Lampedusa, în ultimele ore au fost 11 mini debarcări: în acest moment sunt 116 migranți, salvați de agenții de la Garda Financiară și de la Căpitănia portului, care au aterizat pe cea mai mare insulă dintre Insulele Pelagie, relatează cotidianul La Repubblica, citat de Rador.

Noile sosiri cresc numărul migranților din hotspotul de la Imbriacola, unde sunt cazați acum 209 oaspeți. Joi, 80 de migranți vor fi transferați la Porto Empedocle, la bordul feribotului de linie.

În timpul nopții, nava Ocean Viking, care aparține ONG-ului Sos Mediterranee, a salvat 16 persoane care se aflau la bordul unei bărci din fibră de sticlă, aflată în pericol la 40 de mile marine la sud de Lampedusa, sub instrucțiunile centrului de coordonare a salvării din Malta.

Sunt 180 de persoane la bordul ambarcațiunii ONG-ului.