O femeie din Statele Unite a fost împușcată în timp ce încerca să înlăture un steag cu zvastica din curtea unui simpatizant nazist din statul Oklahoma, relatează BBC.

Alexander FeasterFoto: Biroul Serifului din Garfield County

Biroul șerifului din Garfield County a relatat că femeia se afla la o petrecere în apropiere când a luat unul din cele două steaguri arborate în afara locuinței lui Alexander Feaster.

Feaster, în vârstă de 44 de ani, ar fi împușcat-o apoi în spate cu o armă semiautomată înainte să fugă de la locul incidentului. Este așteptat ca femeia de 26 de ani să-și revină iar agresorul a fost arestat de poliție.

Șeriful Jody Helm a afirmat că femeia a fost găsită inconștientă într-un șanț cu patru plăgi prin împușcare după ce polițiștii au răspuns unui apel la 911.

Șeriful a sugerat inițial că femeia ar fi încercat să fure steagul cu zvastica ca urmare a unei provocări dar ulterior a declarat în cadrul unui interviu acordat NBC News că există „informații contradictorii” cu privire la motivația femeii.

O depoziție consultată de NBC News afirmă că mai multe camere de supraveghere instalate la locuința lui Feaster l-au înregistrat pe acesta împușcând-o pe femeie fără avertisment. Un vecin a condus apoi o furgonetă în apropierea casei să servească drept baricadă iar un martor a venit cu o mitralieră ca măsură de precauție până la sosirea polițiștilor.

Feaster a fost găsit ulterior și arestat fără incidente.

Un vecin a declarat pentru postul de radio local KFOR că bărbatul arbora steaguri de aproximativ un an, mai multe din acestea fiind furate din fața locuinței de câteva ori. Acesta a relatat că Feaster obișnuia ocazional să se îmbrace într-o uniformă neagră purtând o banderolă cu zvastica pe mână, un echipament care amintește de uniformele Waffen SS.

O altă femeie și prietenă a victimei a relatat că nu au existat probleme cu Feaster în trecut dar că steagurile sale au reprezentat un motiv de îngrijorare.