Un tânăr care a murit când avea doar 15 ani este la doar un miracol distanță de a deveni primul sfânt milenial, relatează Insider.

Carlo AcutisFoto: IPA / Backgrid UK / Profimedia Images

Carlo Acutis, care a folosit Internetul pentru a răspândi mesajul romano-catolic, și care ar fi salvat un băiat din Brazilia de o boală îngrozitoare prin rugăciune, va fi beatificat în luna octombrie, după ce ceremonia a fost amânată din cauza pandemiei de COVID-19, potrivit NBC News.

Beatificarea este ultima etapă înainte ca o persoană să devină sfânt, Biserica Catolică recunoscând că individul a ajuns în rai și are abilitatea de a-i ajuta pe cei cărora se roagă în numele său.

Acutis, care s-a născut în Londra în 1991 și a locuit în Milano, a învățat programare pe cont propriu înainte de a construi un site web care documentează miracolele din jurul lumii. Tânărul și-a ajutat colegii de clasă care au fost hărțuiți, și-a donat banii de buzunar săracilor și a construit website-uri pentru preoți, potrivit reprezentanților Vaticanului.

Băiatul a murit de leucemie în 2006 când avea doar 15 ani.

Papa Francisc a declarat anul trecut că folosirea Internetului de către Acutis pentru a comunica „valori și frumusețe” a fost răspunsul perfect la pericolele social media, potrivit Los Angeles Times.

În luna februarie suveranul pontif i-a atribuit lui Acutis un miracol pe baza unei vindecări inexplicabile din 2013, un băiat din Brazilia revenindu-și dintr-o problemă severă cu pancreasul după ce un preot s-a rugat lui Acutis pentru trei zile în numele băiatului.

Președintele Catholic Faith Technologiei, Jay Breeden, vede canonizarea drept un semn că Papa Francisc, care adesea își folosește contul de Twitter cu 4,9 milioane de urmăritori, împinge Biserica Catolică în direcția îmbrățișării tehnologiei.

Cardinalul Angelo Becciu, care conduce departamentul din Vatican responsabil cu alegerea sfinților a declarat că Acutis ar fi candidatul potrivit pentru a proteja persoanele care folosesc Internetul.

„Aceasta e speranța mea, că ar fi un exemplu ideal pentru toți tinerii”, a declarat cardinalul.

„Carlo a înțeles că Internetul poate fi folosit ca o bombă atomică pentru bine dar că poate fi folosit și pentru a face rău, pentru a diminua persoana umană”, a declarat mama acestuia, Antonia Acutis.

Tânărul a utilizat pentru prima dată și o frază despre pericolul pierderii individualității pe Internet: „Toți se nasc un original, dar mulți mor fotocopii”.

Dacă ce un al doilea miracol va fi descoperit atunci tânărul va fi confirmat drept sfânt.