Poliția anti-mafie italiană a anunțat marți desființarea unei vaste rețele de trafic de droguri din Albania către Italia, care transportau drogurile cu bărci și șalupe gonflabile, și au confiscat marijuana, cocaină și hașiș în valoare 40 de milioane de euro, potrivit AFP.

Captura de droguriFoto: Captura YouTube

Treizeci și șapte de suspecți, albanezi și italieni, au fost arestați marți, se arată într-un comunicat al poliției.

Cele 3,5 tone de droguri confiscate, destinate regiunii Puglia (sudul Italiei), ar putea fi folosite pentru a face aproximativ 7 milioane de doze individuale, potrivit poliției italiene.

"A fost o operațiune la scară largă, foarte importantă (...) posibilă datorită colaborării strânse pe care o avem cu Albania", a comentat șeful poliției anti-mafie italiene, Federico Cafiero, în timpul unei conferințe de presă.

Ancheta, efectuată în perioada martie 2017 - ianuarie 2019, a făcut posibilă identificarea persoanelor „aparținând unei organizații criminale puternice” care operează în jurul orașului Bari (Apulia).

Potrivit unui magistrat din Bari, Giovanni Abbattista, regiunea Apulia este „principala bază logistică pentru organizațiile criminale albaneze pentru a vinde droguri pe teritoriul italian”.