Autoritatea de reglementare a audiovizualului din Israel a dispus închiderea unui post de televiziune evanghelic, afirmând că acesta a cerut licență de funcționare pentru a se adresa unei audiențe creștine însă a încercat să convertească evrei, relatează NBC News.

Cartier evrei ultra-ortodocșiFoto: Hotnews

Consiliul pentru transmisiuni prin cablu și satelit a anunțat într-un comunicat că a cerut operatorului de cablu Hot scoaterea din grilă în decurs de șapte zile a postului Shelanu („al nostru” în ebraică) deținut de rețeaua evanghelică Dumnezeu TV.

„O examinare din partea consiliului de supraveghere arată că postul nu se adresează populației creștine din Israel ci mai degrabă evreilor”, a notat Consiliul în comunicat, precizând că „prin urmare caracterizarea oferită de canal când a cerut o licență nu reflectă realitatea”.

Purtătorul de cuvânt al Shelanu și directorul regional pentru Israel al Dumnezeu TV, Ron Cantor, a catalogat concluzia autorității de reglementare ca fiind falsă și a acuzat-o de încălcarea contractului.

„Licența acordată de către statul Israel stipulează că audiența noastră țintă este cea a telespectatorilor israelieni”, a afirmat Cantor într-un comunicat remis via email, susținând că „nu există nicio clauză de orice fel care să spună că trebuie să ne adresăm creștinilor”.

Operatorul de cablu Hot a anunțat că se va conforma deciziei și colaborează cu Consiliul.

Michael Stephens, un cercetător de la Royal United Services Institute din Londra, a afirmat că Israelul a fost mereu îngrijorat de activitățile de misionariat din interiorul granițelor sale.

„Prozelitismul este contrar a ceea ce își dorește să facă statul și anume protejarea identității iudaice”, a declarat acesta în cadrul unui interviu, adăugând că mereu a existat o „căsnicie incomfortabilă” între Israel și creștinii evanghelici care susțin statul israelian dar care încearcă să convertească evrei.