Cel puțin șase persoane, printre care un polițist, au murit după ce patru bărbați înarmați au atacat luni Bursa din Karachi (Sud), capitala financiară a Pakistanului, o acțiune revendicată de un grup care militează pentru independență în provincia vecină Balucistan, scrie AFP.

Atac armat in PakistanFoto: Captura YouTube

"Patru gardieni și un civil au fost uciși", precum și un polițist, "într-un atac terorist cu grenade și puști" care a vizat Bursa din Karachi, a afirmat poliția, într-un comunicat. Fundația Edhi, principala organizație de salvare din Karachi, a invocat 7 morți și 7 răniți. Cei patru atacatori ar fi și ei morți.

Atacul împotriva Bursei din Karachi vine la zece zile după ce o grenadă a vizat un grup de persoane care stăteau la coadă în fața unui birou de ajutoare sociale. O persoană a fost ucisă și patru rănite în acest atac care nu a fost revendicat.

După un deceniu sângeros, în care atentatele erau practic zilnice, violențele s-au redus foarte puternic în Pakistan. Astfel de atacuri constituie acum excepția, în timp ce înainte erau regula.