Greta Thunberg i-a criticat pe liderii mondiali care își fac selfie-uri cu ea pentru „a arăta bine”, nominalizând-o pe Angela Merkel ca fiind unul dintre ei, relatează Insider.

HotNews.roFoto: Hotnews

Activista în vârstă de 17 ani a făcut remarca în timpul unui reportaj difuzat de radioul public suedez despre modul în care și-a petrecut timpul în perioada pandemiei și activitățile legate de atragerea atenției publice cu privire la schimbările climatice.

Thunberg a navigat Atlanticul pentru a se adresa liderilor mondiali reuniți la New York în cadrul Summitului ONU pentru combaterea schimbărilor climatice din septembrie 2019.

„Mi-ați furat visele și copilăria cu vorbele voastre goale...cum îndrăzniți!”, a afirmat în mod faimos activista în timpul discursului ținut la summit.

Potrivit acesteia, Merkel a stat la coadă pentru a-și face un selfie cu ea la eveniment, activista susținând însă că „nu a fost doar [Merkel], au fost mulți”.

„Președinți, prim-miniștri, regi și prințese toți au vrut să stea de vorbă cu mine”, a relatat Thunberg, precizând că „m-au văzut și și-au dat seama dintr-o dată că e o oportunitate să își facă o poză cu mine pentru contul lor de Instagram.

„Poate că acest lucru îi face să uite rușinea generației lor de a fi dezamăgit toate generațiile viitoare”, a mai declarat Thunberg, adăugând că „bănuiesc că poate asta îi ajută să doarmă noaptea”.

Thunberg a atras pentru prima oară atenția opiniei publice internaționale prin lansarea în 2018 a mișcării „Vineri pentru viitor” prin care elevii erau îndemnați să chiulească de la școală pentru a cere guvernelor luarea de măsuri privind schimbările climatice.