Hackeri cu baza în Rusia au lansat un nou val de atacuri împotriva unor întreprinderi americane prin ransomware, un tip specific de malware care le permite criptarea datelor în sistemul informatic şi pe care le fac accesibile doar în schimbul plăţii unei răscumpărări, au avertizat vineri experţi informatici, citaţi de AFP.

Infectarea cu virusi ransomwareFoto: Bitdefender

Societatea de protecţie informatică Symantec a indicat că a identificat cel puţin 31 de ţinte în SUA, dintre care opt companii se află printre cele 500 cele mai importante din ţară.

"Autorii acestor ameninţări par foarte abili şi experimentaţi, capabili să pătrundă în sistemul informatic al unor companii printre cele mai bine protejate, sustrăgând autorizaţii şi plimbându-se liber în reţelele interne ale acestor societăţi. WastedLocker este un ransomware extrem de periculos", a subliniat Symantec.

"Cel puţin 31 de clienţi au fost atacaţi, ceea ce înseamnă că numărul real al atacurilor este probabil mult mai ridicat. Atacatorii au reuşit să pătrundă în reţelele organizaţiilor vizate şi erau pe cale să pregătească terenul pentru a-şi executa atacul în ransomware", a precizat Symantec, potrivit Agerpres.