Un atacat armat a avut loc vineri într-un hotel din centrul orașului Glasgow. Șase persoane, între care un polițist, au fost transportate la spital, după ce au fost înjunghiate. Atacatorul a fost împușcat mortal de către forțele de ordine, relatează BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

18.50 UPDATE Șase persoane primesc îngrijiri medicale la spital, inclusiv un ofițer de poliție a cărui stare este „critică, dar stabilă”

O sursă din interiorul guvernului britanic a declarat pentru jurnaliștii BBC că motivația din spatele atacului este încă investigată și că este „prea devreme” dacă este vorba de un atac terorist.

17.41 UPDATE Poliția scoțiană a confirmat că atacatorul a murit după ce a fost împușcat de către un ofițer înarmat.

Federația Poliției Scoțiene a confirmat că un ofițer a fost înjunghiat iar polițiști înarmați au rămas la fața locului în apropierea Park Inn de pe strada West George. Hotelul Park Inn ar fi folosit pentru găzduirea persoanelor care solicită azil, potrivit BBC.

„Se crede că trei persoane au murit după ce au fost înjunghiate pe scările unui hotel”, a anunțat inițial postul britanic.

Poliția scoțiană a anunțat că situația „este sub control” și că nu există niciun pericol la adresa populației.

17.16 UPDATE Adjunctul șefului Poliției scoțiene, Steve Johnson, a îndemnat oamenii să evite zona.

„Polițiști înarmați au ajuns la locul incidentului și pot confirma că suspectul de sex masculin a fost împușcat de către un ofițer înarmat”, a declarat acesta, adăugând că „aș vrea să reasigur publicul că în acest moment nu căutăm și alte persoane în legătură cu acest incident”.

„Pot confirma de asemenea că un ofițer de poliție a fost rănit și primește îngrijiri medicale la spital”, a precizat Johnson.

Craig Milroy, un martor al întâmplărilor care s-au succedat incidentului a relatat că a văzut patru persoane transportate de la fața locului cu ambulanța.

„Am văzut un bărbat de descendență africană întins la pământ, fără pantofi. El era la pământ și cineva îl ținea de o parte - nu știu dacă a fost o rană provocată de un glonț sau de un cuțit sau ce a fost”, a declarat Milroy pentru agenția de știri PA.

Milroy a afirmat că bărbatul a fost luat de către medici și crede că ar fi fost o victimă a unui atac.

„După aceea am văzut agitație, alte ambulanțe mai încolo și polițiști înarmați alergând în hotel”, a adăugat acesta, precizând că „noi stăteam încă afară iar după aceea polițiștii au coborât toți jos și forțele de intervenție și echipa de triaj ne-au spus să ne întoarcem înăuntru și să încuiem ușa”.