Premierul canadian Justin Trudeau a profitat miercuri de relaxarea măsurilor împotriva epidemiei de coronavirus pentru o primă ieşire în familie în timpul căreia i-a cumpărat fiului său o îngheţată, informează joi AFP, citat de Agerpres. În această zi de sărbătoare naţională a Quebecului, Saint-Jean-Baptiste (Sfântul Ioan Botezatorul), liderul liberal şi fiul său Hadrien, de şase ani, s-au dus la Chocolats Favoris din Gatineau, lângă capitala Ottawa. Trudeau a remarcat să magazinul a beneficiat recent de un ajutor pentru plata salariilor şi de un împrumut care să-l ajute să treacă peste criza sanitară şi "să evite să fie victima îngheţării pieţei de îngheţată".

Premierul canadian la o inghetata cu fiulFoto: rediff.com

Hadrien a ales un cornet cu îngheţată de vanilie cu bucăţele de biscuiţi, în timp ce tatăl său a optat pentru acelaşi fel de îngheţată dar cu bucăţele de ciocolată.

Tatăl şi fiul şi-au savurat îngheţatele pe terasă, dându-şi jos măştile.

Provinciile şi teritoriile canadiene au declarat stare de urgenţă la mijlocul lui martie, închizând şcolile şi comerţul de produse neesenţiale.

Canada a depăşit pe 18 iunie 100.000 de contaminări, însă încetinirea ritmului de răspândire a epidemiei a permis ridicarea celor mai multe dintre restricţii.