Favoritul intențiilor de vot al minorităților și femeilor, candidatul democrat Joe Biden are un avantaj de 14 puncte procentuale față de Donald Trump, într-un sondaj de opinie la nivel național publicat miercuri, cu câteva luni înainte de alegerile prezidențiale, relatează AFP.

Donald Trump, la biserica (sursa foto-twitter)Foto: Hotnews

Joe Biden (50%) beneficiază de un avans confortabil în fața republicanului Donald Trump, potrivit unui sondaj realizat de New York Times și Siena College.

Fostul vicepreședinte al lui Barack Obama conduce lejer în intențiile de vot ale femeilor, tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani, precum și al minorităților, în special al americanilor de culoare și hispanicilor.

Sondajul notează de asemenea că Joe Biden a recuperat și dezavantajul față de Trump în ceea ce privește electorii bărbați, albi și seniori, care i-au permis candidatului republican să câștige alegerile în 2016.

Donald Trump a pierdut mulți alegători din acest segment, din cauza modului în care liderul actual de la Casa Albă a gestionat pandemia de Covid-19, criza economică și răspunsul său la protestele antirasism care au zguduit țara de la moartea lui George Floyd. Donald Trump rămâne lider printre votanții albi fără diplomă, care vor avea o influență puternică asupra alegerilor programate pe 3 noiembrie.

Aceste rezultate trebuie, cu toate acestea, privite cu prudență, New York Times a adus aminte că în 2016, Hillary Clinton era în fața lui Trump în sondajele naționale.

Sondajul a fost făcut între 17 și 22 iunie pe 1.337 de alegători înregistrați pe listele electorale. Marja de eroare este de plus sau minus 3 puncte procentuale.

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de Fox News, 63% dintre cei care vor vota cu Biden o fac mai degrabă de teamă să nu iasă Trump decât că sunt fani fervenți (31%) ai democratului.

La polul opus, 62% dintre votanții lui Trump spun că îl votează din entuziasm și numai 33% spun că îl votează de teamă să nu iasă Biden.