Un membru democrat din Camera Reprezentanților a Statelor Unite a anunțat declanșarea unei investigații după ce fostul președinte UKIP, Nigel Farage, a călătorit în Statele Unite pentru a participa la mitingul electoral din Tulsa al președintelui Donald Trump, relatează Politico.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Decizia administrației Trump de a permite intrarea domnului Farage în Statele Unite (...) într-o perioadă în care majoritatea sosirilor din Regatul Unit au fost suspendate ridică numeroase întrebări, precum și afirmația că această călătorie ar fi fost în interesul național [al SUA]”, a notat Bennie Thompson, președintele Comisiei pentru securitate internă din Camera Reprezentanților, într-o scrisoare adresată directorului Departamentului pentru securitate internă, Chad Wolf.

Doar cetățenilor americani și familiilor lor precum și „indivizilor care întrunesc condiții specificate” le este permis să călătorească din Marea Britanie în Statele Unite, ca parte din pachetul de măsuri luat de administrația Trump pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Însă sâmbătă, fostul lider UKIP Nigel Farage a postat pe Twitter o fotografie cu el în SUA, notând: „În SUA, doar 24 de ore rămase până la Tulsa”.

Orașul din Oklahoma a fost locația mitingului electoral organizat de echipa președintelui Donald Trump.

Thompson a declarat că un comunicat remis biroului său de către Direcția de vamă şi protecţie a frontierelor a confirmat că lui Farage i-a fost respinsă inițial intrarea în Statele Unite dar că apoi Departamentul pentru securitate internă a anunțat că sosirea acestuia în Statele Unite este permisibilă deoarece ar fi în „interesul național”.

Farage a participat la mitinguri electorale ale lui Donald Trump și în trecut iar în 2016 s-a întâlnit cu președintele american la Trump Tower în New York. Donald Trump a afirmat la un moment dat că fostul lider UKIP ar fi o alegere bună pentru funcția de ambasador britanic în Statele Unite.

Citește și: