Producătorul hollywoodian și filantropul Steve Bing, care a finanțat filmul lui Tom Hanks "The Polar Express", a murit după ce a căzut de la etajul 27, scrie site-ul american TMZ, specializat în celebrități, potrivit AFP.

Steve BingFoto: Captura YouTube

În vârstă de 55 de ani, producătorul, care avea un copil cu actrița Elizabeth Hurley, a murit după ce a căzut de la etajul 27 al unui imobil de lux din cartierul Century City din Los Angeles, potrivit TMZ, care citează surse judiciare anonime.

Steve Bing suferea de o depresie și s-ar fi sinucis, afirmă TMZ.

Poliția din Los Angeles, interogată de AFP, a confirmat moartea unui bărbat de circa 50 de ani, în zona menționată, dar nu a comentat, din motive legale, identitatea sa.

Producătorul unor filme precum "Get Carter" al lui Sylvester Stallone sau "Shine a light", un documentar muzical al lui Martin Scorsese, Steve Bing a fost și coautorul unei comedii, "Kangaroo Jack" în 2003.

A devenit celebru după ce a investit 80 de milioane de dolari în filmul de animație "The Polar Express", lansat în 2004 și care a generat venituri de peste 300 de milioane de dolari. Era, de asemenea, unul dintre donatorii importanți ai Partidului Democrat.

Promotor imobiliar, a avut de asemenea o importantă activitate filantropică și a fost prieten cu fostul președinte Bill Clinton, căruia i-a împrumutat avionul său personal pentru o misiune în 2009 în Coreea de Nord, destinată eliberării a doi ziariști americani.

Steve Bing lasă în urmă doi copii, Damian, fiul actriței Elizabeth Hurley, și Kira, fiica fostei campioane de tenis Lisa Bonder.