Ministrul de Interne German, Horst Seehofer, a anunțat că va formula o plângere penală împotriva cotidianului Tageszeitung (cunoscut popular ca „Taz”) după ce ziarul a publicat un editorial critic la adresa poliției, relatează Deutsche Welle.

Horst SeehoferFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Seehofer a dat exemplu protestele violente din Stuttgart de sâmbătă seara drept motiv pentru care tipul respectiv de discurs ar trebui suprimat.

„Mâine [n.r. luni] voi formula o plângere penală ca ministru de Interne împotriva editorialistului din cauza articolului îngrozitor despre poliție apărut în Taz”, a declarat Seehofer pentru ziarul german Bild am Sonntag.

„O lipsă a inhibiției în limbaj conduce inevitabil la o lipsă a inhibiției în fapte și la un exces de violență, exact cum am văzut în Stuttgart. Nu mai putem accepta acest lucru”, a adăugat ministrul.

Seehofer este un membru al Uniunii Creștin-Sociale, aliatul bavarez al creștin-democraților Angelei Merkel.

Articolul la care ministrul face referire a fost publicat în 15 iunie cu titlul „Toți polițiștii sunt berufsunfähig (inapți de muncă pe bază de handicap)” - un joc de cuvinte pornind de la sloganul folosit de grupurile care protestează împotriva violenței poliției în Germania.

Editorialista Hengameh Yaghoobirafah discuta în articol despre argumentele privind desființarea poliției și a sugerat că întrucât polițiștii sunt „gunoaie de oameni” ei ar trebui „aruncați la groapa de gunoi”.

Redactorul-șef al Taz, Barbara Junge, a anunțat într-un comunicat că ziarul regretă publicarea editorialului după ce a primit mai multe plângeri cu privire la acesta însă a afirmat că acesta era satiric.