Unul dintre cei mai căutați șefi de cartel din mexic a amenințat guvernul în mai multe mesaje video, inclusiv unul în care se vede cum se chinuie să nu plângă din cauză că mama sa a fost arestată în weekend, scrie Reuters.

El Marro YepezFoto: Captura Facebook

Jose ”El Marro” Yepez, liderul cartelului Santa Rosa de Lima este de mult o problemă pentru guvern din cauza furturilor la scară industrială de petrol de la compania de stat Pemex.

Într-unul dintre clipurile distribuite pe scară largă pe rețelele sociale, Yepez se dezlănțuie contra guvernului după ce mama sa a fost arestată după raiduri în orașul Celeya din cel mai sângeros stat mexican, Guanajuato.

”O să fiu piatra din pantoful vostru. O să o iau razna, veți vedea”, spune Yepez.

Forțele de securitate mexicane au anunțat că duminică au arestat membri ai unei grupări de crimă organizată, în raidul din Celeya găsind 1 kilogram din ceea ce pare a fi metamfetamină și 2 milioane de pesos (88.000 de dolari).

”Printre cei reținuți sunt Maria N., Juana N. și Rosalba N., presupuși operatori financiari ai organizației infracționale”, potrivit unui comunicat oficial de presă. Ziarul El Universal scrie că este vorba de mama, sora și iubita lui Yepez.