Cel puţin 12 persoane au fost ucise, în weekend, de focuri de armă trase de grupuri rivale în nordul Mexicului, în statul Sonora, unde au fost vizate locuinţe, maşini şi benzinării, potrivit presei locale, scrie Agerpres, citând DPA.

politisti mexicaniFoto: Hotnews

Activistul Adrian LeBaron a distribuit pe Twitter imagini video în care pot fi văzute mai multe cadavre întinse pe un drum de ţară. În urma violenţelor, poliţia, forţele armate şi garda naţională au fost trimise în zonă.

Între timp, în centrul Mexicului, forţele de securitate au arestat 26 de membri suspecţi ai cartelului Santa Rosa de Lima. Membrii cartelului au ridicat baricade şi au dat foc vehiculelor Poliţiei pentru a împiedica intervenţia.

Gruparea din statul Guanajuato este implicată în principal în furtul de benzină şi se luptă în prezent cu cartelul Jalisco Nueva Generacion pentru controlul regiunii.

Cartelul Nueva Generacion numeşte zona Guadalajara drept casa sa. Mai multe morminte comune, conţinând cel puţin 215 de cadavre, au fost găsite acolo recent, între ianuarie şi mai, potrivit Procurorului statului. Mormintele comune au fost găsite în zona metropolitană a Guadalajara, capitala statului Jalisco şi al doilea oraş din Mexic, a anunţat sâmbătă procurorul Gerardo Octavio Solis. Multe dintre cadavre au fost deja identificate.

Un război brutal al drogurilor, cu zeci de mii de morţi şi mulţi dispăruţi, zguduie Mexicul de ani buni, bande puternice angajându-se în lupte sângeroase pentru a controla comerţul cu droguri în SUA.