Secretarul de stat al SUA Mike Pompeo a criticat vehement sâmbătă ''ipocrizia'' Consiliului pentru Drepturile Omului al ONU, care a votat cu o zi înainte o rezoluţie condamnând rasismul sistemic şi violenţele poliţiei, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Mike PompeoFoto: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU, din care face parte Venezuela, şi recent Cuba şi China, a fost întotdeauna şi rămâne un refugiu pentru dictatorii şi pentru democraţiile care îi tolerează", a declarat secretarul de stat.

"Decizia Consiliului de a vota ieri o rezoluţie axată pe poliţie şi rasism în Statele Unite îl trage şi mai jos", a adăugat responsabilul american.

Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU a adoptat în unanimitate, vineri, la Geneva, o rezoluţie ce condamnă rasismul sistemic şi violenţa poliţiei, după o dezbatere istorică şi după înlăturarea unei menţiuni ce viza în mod specific Statele Unite, notează France Presse.

Rezoluţia, prezentată de ţările africane în cadrul unei reuniuni de urgenţă convocată după moartea afro-americanului George Floyd în Statele Unite şi după protestele masive împotriva rasismului din întreaga lume ce au urmat, a fost adoptată prin consens de acest organism al ONU din care Washingtonul s-a retras în 2018.