Când liderii se gândesc la cum vor să își imortalizeze moștenirea adesea aleg sculpturi din piatră sau statui din bronz. Vladimir Lenin, liderul Revoluției bolșevice, a fost comemorat într-o manieră mai neconvențională: numele său a fost inscripționat de-a rândul unei păduri din Rusia, relatează The Moscow Times.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fotograful Slava Stepanov a fotografiat cu drona pădurea din apropierea orașului Tiukalinsk din regiunea Omsk în apropierea graniței cu Kazahstanul, potrivit Radio Europa Liberă.

„De la nivelul solului a fost o plimbare ca în orice altă pădure, era evident doar că e una plantată de om. Toți copacii sunt plantați în linie dreaptă”, a declarat Stepanov, adăugând însă că peisajul văzut din dronă de la o înălțime de 82 de metri înălțime a fost ceva „uimitor”.

Copacii au fost cel mai probabil plantați în anii 1970 pentru a marca o aniversare sovietică importantă, cetățenii fiind supuși presiunilor de a-și arăta devotamentul pentru sistemul comunist al țării, a speculat fotograful.

„În Uniunea Sovietică oamenii erau foarte atenți la aniversări, în special în cazul datei de naștere a lui Lenin sau a aniversării Revoluției din octombrie 1917”, a declarat Stepanov.

Locuitorii din Tiukalinsk intervievați de Radio Europa Liberă au auzit cu toții de „pădurea Lenin” dar nu au putut afirma cu certitudine când sau de ce a fost creată. Anul 1970 a reprezentat 100 de ani de la nașterea fostului lider bolșevic, așa că nu este improbabil ca pădurea să fi fost plantată atunci.

„Fiecare fabrică, fiecare întreprindere sau chiar orașe întregi încercau cumva să se depășească în felicitări mai mari, mai puternice, mai impresionante, să fie mai interesante și mai vizibile decât restul. Printre alte lucruri exista și ideea de eternitate a comunismului”, a declarat Stepanov.

Deși pădurea cu numele lui Lenin nu va fi eternă, ea va continua probabil să existe mai mult decât a făcut-o Uniunea Sovietică.