Un adevărat „call center”, activ în fiecare zi de la 14:00 la 2:00, specializat în comandarea de cocaină prin telefon. Livrarea în întreaga Romă era garantată de curieri recrutaţi printre clienții aflați în dificultăți financiare, scrie Rai News, citat de Rador.

Captura de cocaina (foto arhiva)Foto: diicot.ro

Operațiunea numită „Call center-ul San Basilio”, care a fost dusă la bun sfârşit cu succes de agenţii Gărzii de Finanţe din Comandamentul Provincial al Romei, a dus la arestarea a 7 tineri acuzați de livrarea dozelor de stupefiante către sutele de „clienți” obișnuiți şi la arestul preventiv al fraţilor Manolo, 22 de ani, și Samuel Billocci, 19 ani, și a lui Paolo Pirino, în vârstă de 22 de ani, aflat deja la închisoare pentru asasinarea lui Luca Sacchi. Patru curieri au primit arest la domiciliu.

Un mecanism eficient

Potrivit judecătorului de instrucție, banda ar fi conceput un „mecanism extrem de eficient, atât pentru a facilita cererea, cât și pentru a reduce timpul, degustările, dar și pentru a reduce la minimum riscurile”.

Cifra de afaceri

Furnizorii reuşeau să trimită de la 30 la 50 de doze în zilele lucrătoare, ajungând chiar la 80 în week-end și înainte de sărbători. Deși grupul se ocupa de vânzarea unor cantități mici de cocaină, venitul mediu era de aproximativ 15.000 de euro pe săptămână.

Parolele și SMS-urile

„Un prieten” indica o doză și „o mână” de 5 grame. Pentru a reduce cât mai mult posibil riscurile, „curierul” livra câteva doze, după care se întorcea la sediu pentru a se aproviziona şi a onora alte comenzi. Odată terminat lockdownul, la fel ca în cazul tuturor celorlalte „companii”, trebuia anunţată reluarea activității, iar pentru a face acest lucru, creatorii „call center-ului” au trimis un mesaj text promoțional în care au scris: "Ciao bello, sunt Lelle de la San Basilio, am închis o vreme din cauza Covid19, însă de mâine, de la 14:00 până la 2 dimineața, vom fi din nou activi pentru prieteni".