SUA a impus joi sanctiuni companiilor mexicane si persoanelor fizice, precum si asupra a doua tancuri petroliere in cadrul unui program menit sa puna presiune asupra guvernului venezuelean si pe președintele Nicolas Maduro, potrivit Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Preşedintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a afirmat luni că ţara sa este dispusă, din motive umanitare, să vândă petrol Venezuelei pradă penuriei de carburanţi, în pofida presiunilor SUA, scrie AFP.

Preşedintele de stânga a precizat că autorităţile de la Caracas nu au cerut ajutorul Mexicului. "Dacă ne vor adresa această solicitare şi dacă este vorba despre ajutor umanitar, vom face acest lucru", a declarat el în faţa jurnaliştilor în cursul unei vizite la Xalapa, capitala statului Veracruz (est).

În ciuda uriaşelor rezerve de petrol ale Venezuelei, producţia s-a prăbuşit. Populaţia se confruntă cu grave penurii de carburanţi, amplificate de impactul pandemiei de COVID-19 asupra economiei.

Nici Iranul nu respectă sancțiunile americane

La sfârsitul lunii mai, primul dintre cele cinci tancuri petroliere trimise de Iran în Venezuela pentru a furniza combustibil sosea la rafinăria unui port venezuelean, o livrare care vine la apogeul tensiunilor dintre Teheran și Washington, potrivit AFP.