O statuie a fostului mare jucător de tenis afro-american Arthur Ashe, din orașul său natal Richmond, Virginia, a fost vandalizată, potrivit AFP.

Arthur AsheFoto: Anefo

Un videoclip care circulă pe diverse rețele de socializare și difuzat de posturile de televiziune locală arată un bărbat cu un spray cu vopsea albă care scrie literele „WLM” și expresia „White lives matter” pe soclul statuii.

Începând cu 26 mai, data morții prin asfixiere a lui George Floyd în timpul arestării sale în Minneapolis, au avut loc numeroase manifestații în toată țara și în întreaga lume, pentru a protesta împotriva nedreptății sociale și rasiale, sub sloganul "Black live matters" (BLM)

Oamenii au început rapid să încerce să șteargă aceste inscripții de pe monumentul dedicat triplului câștigător de Grand Slam și ridicat pe Monument Avenue în 1996, la trei ani de la moartea sa.

Ashe, care s-a retras în 1980 după ce a câștigat Wimbledon, US Open și Australian Open, a fost un apărător ferm al drepturilor civile și al drepturilor pacienților cu SIDA până la moartea sa în 1993, ca urmare a unei complicații survenite în urma unei pneumonii, el fiind infectat cu HIV.