Apariția unui misterios obiect de culoare albă pe cerul unui oraș din nordul Japoniei, a pus pe jar rețelele sociale, speculațiile variind de la OZN, la coronavirus și Coreea de Nord, scrie Reuters.

SendaiFoto: Captura YouTube

Imaginile realizate de televiziuni în orașul Sendai arată un obiect ce seamănă cu un balon, situat deasupra unei structuri în formă de cruce ce pare că are elice.

Oficialii biroului meteo local au spus că obiectul a apărut aproape de răsărit și a stat pe cer mai multe ore, aproape nemișcat, până când a fost ascuns de nori.

Până după-amiază era unul dintre subiectele cele mai discutate de pe Twitterul japonez, teoriile variind de la OZN-uri la baloanele folosite de Coreea de Nord pentru a arunca manifeste de propagandă.

Un utilizator Twitter a scris că ar putea să răspândească noul coronavirus, adăugând: ”Îmi provoacă un sentiment foarte urât, ca și când Godzilla ar putea să apară brusc”.

Poliția nu a făcut încă nicio declarație, dar un oficial al administrației din Sendai a spus că se fac investigații, nefiind cunoscute nici mărimea obiectului, nici originea lui și nici ce anume face.

”Nu avem nici cea mai mică idee ce este”, a spus un purtător de cuvânt al biroului meteo. ”Este posibil să fie vreun fel de echipament de monitorizare a vremii, dar cu siguranță nu este al nostru”, a adăugat acesta.