Această concluzie vine din Studiul de urmărire a răspunsului la COVID-19, realizat de NORC la Universitatea din Chicago. Potrivit studiului, doar 14% dintre adulții americani spun că sunt foarte fericiți, în scădere față de 31% care au spus același lucru în 2018. În acel an, 23% au declarat că s-au simțit deseori sau uneori izolați social în ultimele săptămâni. Acum, 50% spun asta, potrivit AP News.

Coronavirus SUAFoto: Vanessa Carvalho / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sondajul, realizat la sfârșitul lunii mai, se bazează pe aproape o jumătate de secol de cercetări din General Social Survey, care a colectat date despre atitudinile și comportamentele americane din 1972.

După coronavirus

Publicul este astăzi mai puțin optimist cu privire la îmbunătățirea nivelului de trai pentru generația următoare decât a fost în ultimii 25 de ani. Doar 42% dintre americani cred că, atunci când copiii lor vor atinge vârsta maturității, nivelul lor de viață va fi mai bun.

În comparație cu sondajele efectuate după asasinarea președintelui John F. Kennedy în 1963 și după atacurile teroriste din 11 septembrie, americanii sunt mai puțin susceptibili să raporteze unele tipuri de reacții emoționale și psihologice de stres în urma focarului de COVID-19.

Mai puține persoane raportează că fumează mai mult decât de obicei, că plâng sau se simt mai amenințate acum decât după cele două tragedii anterioare, deși mai mulți raportează că și-au pierdut cumpătul sau vor să se îmbete.

Aproximativ de două ori mai mulți americani raportează că sunt mai singuri astăzi decât în 2018, și nu este surprinzător, având în vedere carantina prin care au încercat să stopeze răspândirea coronavirusului, a existat și o scădere a satisfacției cu activitățile și relațiile sociale.

Față de 2018, americanii spun că au resimțit de două ori mai mult lipsa unei companii (45% față de 27%) și s-au simțit părăsiți (37% vs. 18%) în ultimele patru săptămâni.

Ceea ce este surprinzător, a spus Louise Hawkley, un om de știință și cercetător cu NORC la Universitatea din Chicago, a fost că sentimentul de singurătate nu a fost așa de mare ”pe cât se putea”. „Oamenii și-au dat seama de o modalitate de a se conecta cu ceilalți. Nu este satisfăcător, dar oamenii reușesc într-o oarecare măsură.", spune Hawkley.

Noul sondaj a constatat că nu au existat schimbări semnificative în evaluarea americanilor asupra finanțelor familiilor lor începând cu 2018 și că satisfacția privind latura financiară a fost la fel de mare ca aproape în ultimele cinci decenii.