Strada din Liverpool care a devenit faimoasă după ce The Beatles au scris un cântec despre ea, este „în pericol să primească alt nume” dacă se va dovedi că numele este legat de un negustor de sclavi, spune un politician local.

The BeatlesFoto: Captura YouTube

Steve Rotherham, primarul regiunii orașului Liverpool, a emis avertizarea după ce s-a declanșat o dezbatere asupra originii numelui Penny Lane. Una din plăcile cu numele străzii a fost vandalizată, iar cuvântul „rasist” a fost scris cu vopsea pe peretele din spate, o aparentă referire la James Penny, un negustor de sclavi din Liverpool despre care BBC a spus că și-a apărat meseria în timpul unei investigații a parlamentului de la sfârșitul secolului al XVIII-lea.

Dar Muzeul Internațional al Sclaviei din oraș a informat Sky News că afirmațiile că Penny Lane ar fi denumită după James Penny „nu sunt incontestabile”. „Trebuie cercetat dacă strada se numește Penny Lane din cauza lui James Penny”, a spus Rotherham la aceeași televiziune. „Ceva trebuie să se întâmple și aș spune că strada poate fi în pericol să fie redenumită”. Totuși, Rotherham a adăugat că „nu există vreo dovadă în acest sens”.

El a sugerat că Penny Lane și-a luat numele de la un punct de plată dintr-o răspântie de pe stradă, unde odinioară se plătea cu pennies, conform Sky News. (Fox News)

Citește și: