Joe Biden şi Comitetul Naţional Democrat au atras în luna mai peste 80 de milioane de dolari pentru alegerile din 2020, cea mai mare sumă obţinută în ciclul electoral din 2020, transmite Reuters, citat de news.ro. Campania a anunţat această sumă record prin intermediul unui email trimis luni susţinătorilor. Donaţia medie făcută online campaniei a fost de 30 de dolari.

Joe BidenFoto: Media Defense Gov

Luna trecută, majoritatea susţinătorilor financiari ai lui Biden au fost din sectorul educaţiei. Începând din luna februarie, numărul total al donatorilor online s-a triplat.

Succesul lui Biden în atragerea de fonduri a avut loc în timp ce preşedintele Donald Trump are probleme în majoritatea sondajelor care au avut loc la nivel naţional.

O medie a sondajelor realizată de Real Clear Politics arată că Biden conduce în faţa lui Trump cu şapte puncte procentuale.

Preşedintele este criticat pentru modul în care a gestionat pandemia de coronavirus şi reacţia administraţiei sale la protestele naţionale declanşate după moartea afro-americanului George Floyd în custodia poliţiei din Minneapolis.

Biden a mulţumit donatorilor pentru sprijinul lor, mai ales că unii alegători se luptă cu şomajul în urma pandemiei.

”Înţeleg ce înseamnă aceşti dolari. Când te confrunţi cu incertitudinea şi recesiunea, aţi ales să mă sprijiniţi. Nu voi uita niciodată asta. Şi promit că atunci când voi fi preşedinte nu vă voi dezamăgi”, a spus el.

Peste 40 de milioane de americani şi-au pierdut locul de muncă de când statele au început să impună restricţii ca răspuns la răspândirea coronavirusului.

Biden şi Comitetul Naţional Democrat au atras în aprilie de la donatori puţin peste 60 de milioane de dolari. La momentul respectiv, Trump şi Comitetul Naţional Republican au anunţat că au strâns aproape 61 de milioane de dolari.

Campania preşedintelui Trump şi Comitetul Naţional Republican nu au răspuns unei solicitări de comentarii cu privire la fondurile atrase în luna mai pentru campania electorală.