Premierul britanic, Boris Johnson, a dezvăluit planul de a alcătui o comisie guvernamentală pentru a analiza toate aspectele inegalităţii pe bază de rasă din Marea Britanie, potrivit BBC, citat de Rador.

Boris JohnsonFoto: © No10 Crown Copyright / Eyevine / Profimedia

Scriind în ziarul The Daily Telegraph, Johnson a afirmat că nu poate ignora puterea sentimentului manifestat în timpul demonstraţiilor generate de decesul lui George Floyd în Statele Unite. În articolul său premierul susţine că este nevoie de mult mai multe eforturi pentru a gestiona rasismul din Marea Britanie.

Răspunsul său este numirea unei comisii guvernamentale care să analizeze toate aspectele inegalităţii, printre care şi starea de sănătate, rata de angajare şi educaţia. Deşi comisia nu are un scop oficial momentan, premierul nu exclude nimic, nici chiar modificări aplicate legii.

Marile întrebări sunt cine va conduce această comisie şi dacă ea va putea reconstrui încrederea, în special în cadrul comunităţilor minoritare etnice, care au fost afectate disproporţionat de coronavirus.