Oficiali ruși au cerut hotelurilor să le interzică persoanelor necăsătorite să se cazeze în aceeași cameră ca o modalitate de a preveni răspândirea coronavirusului, a anunțat sâmbătă ziarul guvernamental Rossiiskaya Gazeta citat de The Moscow Times.

Receptie hotelFoto: Pexels

Hotelurile ar fi nevoite să „explice” de ce cupluri necăsătorite sunt cazate în aceeași cameră, potrivit Rospotrebnadzor, oficiul de protecție a consumatorilor din Rusia.

„Sarcina de a obține dovada statutului marital este pe deplin responsabilitatea hotelului, a anunțat Rospotrebnadzor.

Însă Rostourism, Agenția federală pentru turism, a afirmat că oaspeții nu vor fi nevoiți să prezinte certificatele de căsătorie.

Autoritatea responsabilă de protecția consumatorilor a anunțat ulterior că interdicția la cazare se referă la persoane care în mod normal nu intră în contact în viața cotidiană.

„Regulile sunt: în principal cazarea unei singure persoane, cu excepția familiilor”, a încercat să clarifice Rospotrebnadzor, adăugând „cu alte cuvinte, este recomandat ca persoanele care nu se contactează reciproc în viața de zi cu zi să nu fie cazate în aceeași cameră pentru a evita riscurile suplimentare de infecție”.

Hotelurile, restaurantele și alte afaceri din sectorul ospitalier au început să se redeschidă treptat în Rusia începând de la 1 iunie după o carantină de două luni impusă în întreaga țară.