Persoanele căsătorite și cele aflate în parteneriate civile au raportat cel mai ridicat nivel de anxietate în perioada carantinei, potrivit unui studiu al Oficiului Național pentru Statistică din Marea Britanie, relatează The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cifrele ONS, bazate pe un sondaj realizat pe 6.430 de adulți din Marea Britanie, Scoția și Țara Galilor, arată că numărul persoanelor căsătorite sau aflate într-un parteneriat civil care au declarat că resimt un nivel ridicat al anxietății a crescut de la 19% în 2019 la 39%.

Spre comparație, procentul a crescut de la 23% la 36% în rândul persoanelor celibatare și la 32% în rândul celor văduviți.

Înainte de carantină, procentul celor care au raportat niveluri ridicate ale anxietății a fost cel mai scăzut printre persoanele căsătorite sau aflate într-un parteneriat civil (19%) comparativ cu toate celelalte categorii maritale (23%).

Studiul a notat că probabilitatea ca persoanele căsătorite să fie nevoite să balanseze educația la domiciliu a copiilor cu celelalte obligații este mai ridicată, 1 din 4 declarând că au fost nevoite să facă acest lucru, comparativ cu 1 din 10 în rândul persoanelor celibatare sau divorțate.

Potrivit ONS, factorul cu cea mai semnificativă corelație în resimțirea unui nivel ridicat al anxietății este sentimentul de singurătate, numărul persoanelor care suferă de anxietate fiind de cinci ori mai mare în rândul celor care au declarat că se simt singure „des sau tot timpul” comparativ cu cei care au afirmat că nu se simt „niciodată” singuri.

Citește și: