Un cuplu alb a fost înregistrat de către un bărbat de culoare pe care îl acuza de vandalizarea propriei locuințe, cei doi mințind că l-ar cunoaște pe proprietarul clădirii, relatează Insider.

HotNews.roFoto: Hotnews

Scena a fost descrisă de James Juanillo, bărbatul acuzat de actul de vandalism, pe Twitter. Juanillo, un rezident al orașului San Francisco și proprietar al unei afaceri, închiriază o locuință în oraș. Acesta scria cu cretă „Black Lives Matter” în pe gardul locuinței sale când a fost abordat de un bărbat și o femeie care s-au identificat drept Robert și Lisa.

„Vandalizați o proprietate privată?” întreabă Robert la începutul videoclipului, spunându-i lui Juanillo că „ești liber să îți exprimi opiniile. Dar nu pe proprietatea oamenilor”.

„Deci dacă locuiesc aici și asta e proprietatea mea ar fi totul în regulă?”, le răspunde Juanillo, spunându-le celor doi că „și voi nu știți dacă locuiesc aici sau dacă asta e proprietatea mea”.

„De fapt știm”, spune femeia, declarând că îl cunoaște pe proprietarul locuinței, afirmație care ulterior s-a dovedit a fi o minciună. Brad Gilbertson, proprietarul clădirii, a confirmat pentru ABC 7 News că nu cunoaște cuplul, adăugând că Juanillo a locuit la adresa respectivă de 18 ani.

La sfârșitul înregistrării Juanillo le sugerează celor doi să cheme poliția dacă se simt în pericol din cauza sa. Aceștia au făcut-o iar poliția a ajuns la locul incidentului la scurt timp după interacțiune, potrivit relatării lui Juanillo la ABC 7 News.

„A venit poliția și ofițerii m-au recunoscut imediat ca fiind unul din rezidenții clădirii și au plecat fără ca măcar să iasă din mașină”, a povestit Juanillo, adăugând că „nici măcar nu le-am arătat un act de identitate”.

„Ceea ce a făcut ea este rasism politicos”, a declarat bărbatul pentru ABC 7 News, afirmând că „E rasism respectabil. Cu respect domnule, nu cred că locul dumneavoastră e aici”.

Deși Robert și Lisa nu au fost identificați independent, după ce înregistrarea s-a viralizat, strângând peste 12 milioane de vizualizări, compania Birchbox a părut să confirme pe Twitter că femeia este patroana LAFACE, o firmă care comercializează produse de îngrijire a pielii.

Birchbox a anunțat întreruperea colaborării cu LAFACE iar femeia și-a cerut ulterior scuze pentru incident, potrivit CBS.