Parlamentariumul, centrul pentru vizitatori al Parlamentului European, și Casa Istoriei Europene se vor redeschide din 15 iunie, vizitele urmând să aibă loc cu respectarea regulilor de distanțare socială și măsurilor de igienă, relatează EU Reporter.

Casa Istoriei EuropeneFoto: Landemard Nicolas / Alamy / Profimedia Images

Casa Istoriei Europene va avea o expoziție nouă cu obiecte care înfățișează viața cetățenilor în timpul carantinei impuse din cauza pandemiei de COVID-19.

Obiectele din cadrul expoziției denumite „Documenting COVID” au fost strânse din Belgia și restul Europei, putând fi văzute în Camera Fables a muzeului. Selecția documentează impactul profund pe care pandemia l-a avut asupra vieții economice, sociale și culturale a cetățenilor europeni, explorând teme legate de solidaritate, speranță și rezistență în fața greutăților.

În Planetarium, centrul pentru vizitatori al Parlamentului European, va fi redeschisă expoziția temporară „În spatele Zidului Berlinului - Securitatea de stat în timpul dictaturii din RDG, inaugurată în luna noiembrie a anului trecut pentru a comemora aniversarea a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului.

Unele secțiuni vor fi închise datorită măsurilor de igienă iar doritorii vor trebui să se înscrie în prealabil însă vizitarea locațiilor rămâne gratuită și disponibilă în 24 de limbi.