Președintele rus Vladimir Putin spune că manifestațiile din ultimele săptămâni din Statele Unite împotriva rasismului și a violențelor poliției sunt expresia unor „crize interne profunde” în această țară, scrie AFP.

Vladimir PutinFoto: kremlin.ru

„Bineînțeles, ceea ce se întâmplă (în SUA) este expresia unor crize interne profunde”, a afirmat Vladimir Putin, în cadrul unui interviu difuzat duminică de postul public de televiziune Rossiya 1.

„În realitate, observăm acest lucru de mult timp, de la venirea la putere a președintelui american în exercițiu (Donald Trump), când acesta a câștigat în mod absolut clar, în mod democratic”, a continuat șeful statului rus.

„Însă tabăra care a pierdut (alegerile) a inventat tot felul de ficțiuni pentru a pune la îndoială legimitatea” lui Donald Trump, a susținut Vladimir Putin.

În 2016, alegerea lui Trump a fost urmată de acuzaţii de ingerinţă a Rusiei în favoarea sa, respinse cu vehemenţă de Moscova.

Potrivit lui Putin, lupta împotriva pandemiei de coronavirus „a scos la lumină probleme generale” în Statele Unite.

Mai mult, el a ținut să precizeze că Moscova se descurcă mai bine decât Washingtonul în lupta contra pandemiei.

„Noi ieşim din coronavirus cu pierderi minime, dacă o vrea Dumnezeu, însă în SUA nu se întâmplă acelaşi lucru”, a declarat Putin.

Rusia a anunțat duminică 8.825 de noi cazuri de coronavirus, numărul total al infectărilor ajungând la 528.964, al treilea cel mai ridicat bilanţ din lume, după Statele Unite şi Brazilia.