Treizeci de bucătari francezi, unii având trei stele Michelin, ca Yannick Alleno, Guy Savoy sau Georges Blanc, vor întâmpina personalul medical în restaurantele lor ca parte a unei operațiuni de multumire "pentru a nu le uita" efortul, în timp ce epidemia de coronavirus se retrage, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Inițiativa „La masă” a fost lansată luni cu ambiția de a dura până la sfârșitul anului, cu sprijinul ghidului Michelin și al gigantului de lux LVMH.

Aproximativ 500 de tabele sunt deja disponibile, iar „100 de asistenți medicali au trimis e-mailuri într-o oră” pentru a beneficia de această ofertă, a spus Anne Roumanoff, aflată în fruntea Asociației „Solidaritate cu personalul medical” , care se va ocupa de alocarea acestor mese.

Ideea a fost să găsim o formulă „pentru a mulțumi lucrătorilor medicali”, în continuitatea inițiativelor bucătariilor care au livrat mese la spitale în timpul carantinei, a declarat pentru AFP Arnaud Donckele, „bucătarul Anul 2020 al ghidului Gault & Millau”, al cărui restaurant La Vague d’Or din Saint-Tropez se redeschide pe 18 iunie.

La această acțiune participă treizeci de bucătari din toate colțurile Franței.

„Oamenii tind să uite rapid ce s-a făcut, performanțe incredibile ale unor persoane excepționale, trebuie să ne pregătim pentru viitor, astfel încât să nu le uităm”, a continuat Arnaud Donckele.