Presedintele iranian ultraconservator, Mahmud Ahmadinejad, a lansat miercuri un nou atac verbal la adresa Israelului, afirmand ca aceasta tara este un "microb" si un "animal salbatic", relateaza AFP. "Puterile mondiale au creat un microb murdar numit regimul sionist, pe care l-au asmutit ca pe un animal salbatic impotriva natiunilor din regiune", a afirmat presedintele iranian.

De astfel, la sfarsitul lunii ianuarie, Mahmud Ahmadinejad a calificat Israelul ca fiind o "entitate sionista murdara" care va cadea "mai devreme sau mai tarziu".

Israelul si Iranul au devenit inamici declarati dupa Revolutia Islamica din 1979. Ahmadinejad a generat un val de indignare in numeroase tari dupa ce a atacat in repetate randuri, de la alegerea sa in 2005, Israelul si punand la indoiala Holocaustul.

El a facut atunci o declaratie socanta, cerand in mod deschis, in cursul unei conferinte intitulate "Lumea fara sionism", ca Israelul sa fie "ras de pe harta". "Natiunea musulmana nu va permite inamicului nostru istoric sa traiasca in chiar in inima ei", a adaugat atunci liderul iranian.