Echipa președintelui american Donald Trump vinde body-uri pentru bebeluși pe site-ul de campanie inscripționate cu mesajul „Baby Lives Matter”, logo-ul fiind similar cu cel folosit de către mișcarea Black Lives Matter, relatează CNN.

Body Baby Lives MatterFoto: Captura ecran

Îmbrăcămintea este menită să evidențieze sprijinul președintelui pentru mișcarea antiavort.

Inițial acestea au fost vândute ca parte a unei oferte promoționale în luna ianuarie când a avut loc și Marșul pentru viață din Statele Unite, dar au rămas disponibile în continuare pe site-ul de campanie al președintelui Trump.

Trump este primul președinte american care a ținut un discurs la marș, un protest în Washington împotriva dreptului la avort, ținut anual în capitala americană de la decizia istorică a Curții Constituționale a SUA în cazul Roe v. Wade din 1973.

Un purtător de cuvânt al campaniei a refuzat să comenteze asupra vânzării body-urilor dar a confirmat că acestea sunt legate de Marșul pentru viață, potrivit CNN.

Vânzarea obiectului vestimentar continuă în pofida demonstrațiilor masive din Statele Unite cauzate de uciderea lui George Floyd de către poliția din Minneapolis, proteste de solidaritate cu mișcarea Black Lives Matter având loc în întreaga lume.

Cu un preț de vânzare de 18$, hainele sunt comercializate ca „ediție limitată”.