Poliția care cercetează moartea jurnalistei Lyra McKee, o jurnalistă în vârstă de 29 de ani, împușcată mortal în Londonderry, într-o confruntare între grupul disident New IRA și forțele de ordine, din aprilie 2019, a găsit arma crimei, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Examinarea armei descoperite weekendul trecut în Londonderry, un pistol Hammerli X-Esse, a „confirmat că a fost pistolul care a ucis-o pe Lyra McKee”, se arată într-o declarație a șefului poliției din Irlanda de Nord, Jason Murphy.

În acest caz, un suspect a fost acuzat de omor, dar trăgătorul este încă de negăsit.

"Știu cine este implicat. Știu cine este trăgătorul", a avertizat Jason Murphy, "am cerut oamenilor de știință să-mi furnizeze dovezile care ne vor permite să finalizăm puzzle-ul evenimentelor."

Lyra McKee a fost rănită fatal la 18 aprilie 2019 în districtul catolic din Creggan, în Londonderry (Derry, pentru naționaliștii irlandezi), oraș de la granița irlandeză.

Un grup republican de dizidenți, New IRA, și-a recunoscut responsabilitatea pentru moartea tinerei, într-o declarație pentru The Irish News, susținând că „stă alături de forțele inamice”, cu referire la poliție.