NASCAR, asociația care gestionează mai multe evenimente sportive de curse auto în Statele Unite, a anunțat că va interzice arborarea steagului confederat la toate cursele organizate de aceasta, distanțându-se de istoricul de acceptare și uneori chiar încurajare a arborării drapelului, relatează Insider.

Steagul confederat la o cursa NASCARFoto: Todd Warshaw / AFP / Profimedia Images

Într-un comunicat oficial distribuit miercuri pe contul de Twitter companiei, aceasta a afirmat că prezența steagului confederat „e contrară angajamentului nostru de a oferi un mediu incluziv și primitor pentru toți fanii, competitorii și industrie”.

Arborarea drapelului confederat va fi interzisă la toate evenimentele și proprietățile companiei, a adăugat aceasta.

NASCAR are rădăcini adânci în sudul Statelor Unite și datorează mai multe acestei părți a țării decât probabil orice altă ligă sportivă.

Unii fani au anunțat deja că vor boicota liga datorită poziției asumate cu privire la steagul confederat, mulți susținători considerând că NASCAR ar trebui să se abțină de la gesturi politice de orice fel.

Deși compania a încercat recent să descurajeze arborarea drapelului la cursa Daytona, cea mai populară din circuit, conducerea nu a mers atât de departe încât să impună o interdicție.

Citește și: