Episcopia italiană a contestat puternic, miercuri, un proiect de lege cu privire la combaterea homofobiei în țară, stârnind imediat reacții puternice din partea organizațiilor și deputaților LGTB, potrivit AFP.

Episcopi catoliciFoto: Reuters

Conducerea Conferinței Episcopale din Italia (CEI) ia act cu „îngrijorare” față de un proiect legislativ referitor la infracțiunile homofobe, examinat de comisia de justiție a Camerei Deputaților.

„Eventuala introducere de noi dispoziții incriminatoare ar risca să deschidă calea către abuzuri și discriminare”, apreciază episcopii italieni, susținând că Italia este deja înzestrată cu instrumente legale adecvate.

"Supunerea, de exemplu,procedurilor penale a celor care consideră că familia necesită un tată și o mamă, și nu persoane de același sex, ar echivala cu introducerea unei infracțiuni de opinie. Acest lucru limitează efectiv libertatea personală, alegerile educaționale, modul de gândire și de a fi, exercițiul criticii și al dezacordului ", protestează conducerea CEI.

Acesta reamintește că „discriminarea, inclusiv cea bazată pe orientarea sexuală, constituie o încălcare a demnității umane”, dar consideră că poate fi combătută mai bine prinntr-un „efort educațional”.