O filmare înregistrată cu două zile înainte de moartea lui George Floyd arată ofițeri de poliție din Alameda, California, arestând un bărbat care făcea exerciții fizice în stradă, reatează CBS.

Incident AlamedaFoto: Captura video

Imaginile arată patru polițiști imobilizând un bărbat neidentificat și luptându-se cu el pentru a-l pune la pământ.

Vineri, Departamentul de poliție din Alameda a făcut publice mai multe înregistrări ale camerelor video portabile ale polițiștilor implicați în incident și o înregistrare audio a dispeceratului în care e reclamat un bărbat afro-american care se plimbă și dansează pe stradă.

După ce au ajuns la fața locului ofițerii l-au interogat pe bărbat, întrebându-l dacă totul este în regulă și spunându-i acestuia că au răspuns unui apel al cuiva care a declarat că este îngrijorat pentru siguranța sa.

Bărbatul, în mod evident frustrat, este auzit explicându-le calm polițiștilor ce face și la un moment dat se îndreaptă să își ia cheile de la mașină și gesticulează pentru a arăta unde îi este parcat autovehiculul.

Unul din ofițeri îl atenționează să nu atingă nimic și îi spune că va fi reținut pentru mai multe întrebări, moment în care bărbatul devine necooperant iar ofițerii încep să îl imobilizeze și se luptă cu el pentru a-l pune la pământ și încătușa.

Bărbatul le-a spus ofițerilor că face exerciții de arte marțiale și coregrafie în zonă în fiecare zi.

„Fac asta în fiecare dimineață. Lăsați-mă în pace! Am dreptul să fac exerciții pe strada mea”, i-a spus acesta unui sergent ajuns la fața locului.

Într-una din filmări o femeie este auzită confirmând activitatea zilnică a bărbatului, întrebând polițiștii „de ce faceți o problemă din nimic?” iar acesta ar fi cunoscut în cartier ca făcând exerciții în zonă, potrivit CBS.

Incidentul din Alameda a avut loc cu două zile înainte de uciderea lui George Floyd de către ofițerii poliției din Minneapolis care a declanșat proteste masive în Statele Unite și demonstrații de solidaritate cu mișcarea „Black Lives Matter” în întreaga lume.