Primarul din New York, Bill de Blasio, a ridicat duminică dimineaţa interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii impusă în contextul manifestaţiilor împotriva rasismului declanşate după moartea lui George Floyd, informează Reuters, dpa şi AFP, potrivit Agepres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Interdicţia de circulaţie în intervalul orar 20.00 şi 05.00 ia sfârşit "imediat", a transmis de Blasio pe Twitter.

Anunţul vine înainte de începutul relaxării, luni, a restricţiilor impuse din cauza pandemiei de COVID-19, care a afectat grav metropola americană, cel mai recent bilanţ indicând 21.000 de morţi.

Faza I de relaxare prevede reluarea şantierelor şi a lucrului în întreprinderi, magazinele fiind la rândul lor autorizate să redeschidă, dar într-un mod restrâns.

Primarul democrat a anunţat la 2 iunie prelungirea până duminică a interdicţiei de circulaţie pe timp de noapte decise după ce mai multe magazine de lux din cartierul Manhattan au fost jefuite şi vandalizate, în marja manifestaţiilor împotriva violenţelor poliţiei şi a rasismului.

Sâmbătă, mii de oameni au ieşit din nou în stradă la New York, dar manifestaţiile au fost în general paşnice.

Interdicţiile de circulaţie anti-proteste au fost ridicate deja şi la Los Angeles şi Washington, unde săptămâna trecută protestele au degenerat în violenţe, precum şi în majoritatea oraşelor din SUA.